Lasertherapie

Lasertherapie

Door middel van Lasertherapie kan ongewenst- en overmatig haargroei doeltreffend, veilig en effectief behandeld worden. De therapie wordt specifiek en nauwkeurig ingesteld op basis van de huidskleur, haarkleur en haardikte. Laserontharing is zowel geschikt voor gelaat- als lichaamsbeharing. De haren moeten voldoende pigment bevatten voor een optimale effectiviteit van de behandeling, hoe donkerder de haren hoe beter. Minder gepigmenteerde haren zoals blonde, rode of witte haren kunnen niet behandeld worden met lasertherapie.

Het principe bij laserontharing is gebaseerd op een selectieve vernietiging van de haarfolikel (de voedingsbodem van het haar) waarbij de huid intact blijft. Het pigment in de haren neemt het laserlicht op, hierbij ontstaat een interne verhitting van de haarfolikel waarna deze verzwakt en afsterft. Zodra de haarfolikel is vernietigd zal er geen nieuw haar meer in kunnen groeien.

Tijdens de behandeling dient de gelijktijdige contactkoeling van de laser ter bescherming en afkoeling van de huid waardoor de behandeling goed te verdragen is.

Indicaties voor laserontharen

 • Ongewenste haargroei
 • Overmatige haargroei
 • Haargroei a.g.v. medisch oorzaak
 • Afwijkend beharingspatroon
 • Donkere en stugge haren

Resultaat:  Na de behandelkuur ben je volledig haarvrij! Je ervaart een glad en comfortabel gevoel van je huid, zonder stoppeltjes en ontsierende haren. Geen tijdrovende en pijnlijke klusjes meer als scheren, harsen of epileren.

Behandelfrequentie

Doordat alleen de haren in de actieve-groei fase effectief behandeld kunnen worden zijn er meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld wordt een richtlijn van 6-8 behandelingen gehanteerd met een interval van 5-6 weken. Na de intake en het onderzoek zal u geïnformeerd worden over het persoonlijke behandelplan.

Nazorg

Direct na de behandeling kan de huid gevoelig en warm aanvoelen, soms gaat dit gepaard met roodheid en zwelling van de haarzakjes. Dit trekt vrijwel altijd weg binnen de eerste 24 uur na de behandeling. Indien gewenst mag je thuis nakoelen met een coldpack in een washand. Indien de behandelde haartjes niet worden weggeschoren, vallen ze vanzelf uit na twee tot drie weken doordat ze zwakker zijn geworden.

Adviezen

 • Tijdens de intake en de eerste behandeling is het belangrijk dat de haren goed zichtbaar zijn voor het bepalen van de laserinstellingen. Hiervoor zijn de haardikte en kleur van belang.
 • Gedurende het behandeltraject mogen de haren niet geharst of geëpileerd worden, dit zorgt er namelijk voor dat de haren inclusief de haarwortel worden verwijderd. Voor effectiviteit van de behandeling moet de haarwortel aanwezig zijn om het laserlicht te kunnen opnemen, zodat deze beschadigd raakt en niet meer terug kan groeien.
 • Het gebruik van ontharingscrème, scheren of knippen mag wel.
 • Voorkom pigmentatieproblemen door actieve blootstelling aan zonlicht of zonnebank te vermijden. Tenminste vier weken voor en vier weken na de laatste behandeling.
 • Bescherm je huid middels kleding en bescherm de huid met een zonnebescherming met SPF 50 door je elke twee uur in te smeren indien de huid wel blootgesteld wordt aan zonlicht.
 • In enkel gevallen is het mogelijk dat hier en daar enkele haartjes opduiken onder invloed van hormoonschommelingen of medicatiegebruik, hiervoor kan een onderhoudsbehandeling nodig zijn indien dit gewenst is.
Afspraak maken